Vårt sätt!

Producerad med kärlek

design by björk designar och säljer trendiga och praktiska kläder till rullstolsburna där funktion och hållbarhet är i fokus. Kläder som sitter när du sitter…

Visionen är att skapa en trivsammare vardag för aktiva personer som sitter i rullstol genom kläder som tar hänsyn till målgruppens behov gällande form och funktion. Snygga plagg som underlättar och bidrar till att vardagen upplevs tryggare mer självsäker och mer hållbar.

Hållbarhet för oss

För Design by björk är hållbarhet en viktig del av verksamheten. Likväl som ur ett miljömässigt perspektiv så är den ekonomiska och sociala hållbarheten något som vi håller högt.

Alla våra produkter är tillverkade med ett fokus på hållbarhet. Hållbarhet för dig som konsument dvs att kläderna ska hålla länge men även utifrån ett miljöperspektiv. Vi strävar efter att våra textilier ska ha någon form av miljömärkning dvs GOTS, eco, Öcotex osv eller ingå i en recyklingkedja.

Jämlikhet och inkludering är viktigt för oss. Vi designar och producerar plagg utifrån alla människors lika värde för att just du som är rullstolsburen ska kunna klä dig bekvämt, stilrent och modernt.

I vår värdekedja är alla våra samarbetspartners centrala. Det gör att våra produkter prissätts så att samtliga som bidrar till slutprodukten skall få skäliga löner och ha fungerande och bra arbetsförhållanden.

Vi måste alla bidra till både människors och planetens välmående!

Samarbetspartner

REKOTEX

Formgivning och Mönster

STP Media

Mralfinson

mfl.

Unik design

Byxorna har en unik design och som utgår från målgruppens behov samt utvecklas i dialog med personerna själva. Kläderna är mönsterskyddade eftersom vi vet att våra produkter är bra och efterfrågade och unika.

  • Rymligare form för baken samt så är de högre baktill så att byxorna sitter i midjan och inte glider ner
  • Lägre framtill så att de sitter bra i midjan och inte blir så mycket tyg fram på magen som klämmer
  • Hakar och kardborre istället för knappar och blixtlås så att de är lätta att knäppa samt mjuka i gylfen
  • Fickorna placerade på underben eller lår där du kan ha din mobil eller plånbok
  • Vissa byxor har ben som är fodrade från låren och ner, passar bra när det är kallt ute
  • Veck vid knäna som gör att de är enklare att ta på och sitter bättre när benen är böjda
Material & Design

Våra byxor

Byxorna från design by björk utgår från att de ska vara snygga, sitta skönt på kroppen och funka bra när du sitter.